Historiek

Onstaan van het café en de naam Damvallei

In 1928 kocht Louis Mortier een aantal percelen grond en liet op één ervan een café bouwen, de “Damvallei“.Hij wou het café een streekgebonden naam geven. “Damslootvallei“ vond hij te lang en maakte er “Damvallei“ van. Met vallei bedoelt men hier eigenlijk de door alluviale bodem gekarakteriseerde, langgerekte lus van de voormalige Scheldebocht. 

In het jaar 1938-39 werd naast café “Damvallei“ het openlucht zwembad  “Kristalbad“ gebouwd, met speelruimte en zomerhuisjes. Vooral tijdens de oorlog was het een geliefkoosd oord voor jong en oud en op mooie zomerdagen werden aan het zwembad 1000 tot 1200 bezoekers geteld. Het huidige buiten en binnenbad van Thermen Asanti zijn restanten van het oude openluchtbad.

Sinds maandag 16 maart 2009 kunt u nu ook gebruik maken van onze nieuwe luxueuze Horeca afdeling met een prachtig uitzicht op de oude meanders van de Schelde. Het nieuwe Horeca gedeelte is ondergebracht in het oude café “Damvallei“, welke wij onlangs aankochten. 

In oktober 2009 werd ook onze beautyafdeling daarin onderbracht. 
Met de aankoop van dit vastgoed beslaat Asanti nu in totaal meer dan 4000 m² aan wellness ruimte (parking niet inbegrepen).